onsdag 9 september 2009

Namnstriden nu avgjord - vi blir billyandfriends.se

Nu är striden avgjord, iloveikea.se blir www.billyandfriends.se
Nu är det ett par månader sedan iloveikea.se slog ner som en bomb i Sverige. Snabbt blev idéen anammad och älskad av många och snabbt fick sidan ett genombrott utan dess like. Idag kan du finna mängder av begagnade Ikeamöbler som vill hitta en ny bostad.
Än så länge är rapporteringen i media neutral, stora jättar ska få diktera villkoren är väl budskapet. Domäntvistande är helt nytt för oss, tyvärr förlorade vi denna gången. Men sätter man sig in i ämnet visar det sig vara en het potatis och vem som har rätten till ett domännamn avgörs inte rättssäkert utan i ett nätverk av kontakter. Man förstår tillfullo bolag som i ond tro registrerar www.svedbank.se för att ge sken av att vara Swedbank men en begagnat sajt som förmedlar köp och säljkontakter kan väl inte vara ett sådant fall? Det sitter väl i namnet... här ska man samla ett gäng människor som alla diggar Ikeamöbler och som kan tänka sig att köpa, byta och sälja dem via en sajt. Särskilt när man tydligt markerar på sajten att den inte har något med Ikea att göra. Och ärligt talat dumförklarar man inte oss och alla annonsörer på sajten om man tror att vi tror att detta är Ikea som ger ut sajten?

För den som vill förkovra sig i ämnet så kan vi tipsa om en blogg som sticker ut lite från andra. Det är faktiskt riktigt kul att någon vågar belysa problematiken med domäntvister.

Se e-handelsbloggaren Dan Nilssons funderingar i ämnet, mycket intressant läsning.
Läs genom att klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar